De nya korsningarna

Nu på senare tid har nya korsningar och blandraser uppkommit eftersom man har velat kombinera starka och positiva egenskaper. Här nedan följer några raser man redan kanske lagt märke till.

Labradoodle

Detta är ganska enkelt att tolka. Det är en blandning av en labrador och en pudel. Resultatet blir en snäll och mycket klok jycke med förmånen att inte fälla så mycket päls. De är också mycket eftertraktade som terapihundar och har fått egna vårdklubbar och skolor som specialiserar sig på vård och omsorg.

Landseer

Den gulliga svartvita hundrasen är en korsning mellan pyreneerhund och New Foundland-hund och är ganska ny. Den blir mycket stor och genom sina arbetargener från pyreneerhunden är den glad när den får jobba. En landseer är mycket lämplig som sällskapshund men fungerar även väldigt bra för livräddning och många tränas i just det.

Schabrador

Att korsa labradoren med andra raser är tydligen mycket populärt i hundvärlden. De är klyftiga, snälla och bar till både jakt, assistans och räddning. För att göra korsningen ännu mer intelligent har man valt att para den med en schäfer och resultatet blir schabradoren som har lite mer vakt i sig. Blandrasen kräver dock mycket arbete och stimulans.

Relaterade inlägg

brittany-light