Heminredning för hunden

Tiden då hunden bara var ett arbetsredskap som vallade får, vaktade huset och bodde i en hundgård är sedan länge förbi och även de hårdast arbetande hundarna har flyttat in hos människan. Nu har hunden ungefär samma status som människorna i familjen – och givetvis har hunden samma rättigheter där till soffan och sängen! Även om de flesta hundar trivs bra med att ligga direkt på golvet är det inte fel att låta dem välja mellan några olika alternativ. Inte minst vill man som ägare kunna erbjuda sin bästa vän ett bekvämt liv med flera valmöjligheter. Och även om hunden inte kräver ett eget rum vill den gärna ha en egen hörna i alla fall där den kan vara ifred. En skön hundkorg att ligga och vila i är aldrig fel och garanterat uppskattat av hunden, och gärna med en placering i hemmet där den har bra uppsikt över sin familj.

Rum för hunden

Det finns många olika sätt att visa omtanke om sin hund på. En del låter dem sova i sängen, sätter på dem jackor som matchar deras egna eller köper mängder av bollar som hunden kan ha kul med. Någon som tagit det här med att ge sin hund en egen, privat hörna i hemmet på största allvar är en husse i Kalifornien. Han bestämde sig för att ta fram verktygen och bygga ett eget rum till hunden, med tavlor, parkett, målade väggar och en liten hundsäng. Hundägarens bror la upp en bild på Twitter och inlägget fick genast stor spridning och blev viralt, och det var garanterat många som blev inspirerade att bygga ett liknande rum åt sina hundar. Många hundägare är uppfinningsrika med att lösa problem genom att bygga små ramper för att hunden lättare ska ta sig upp i en hög säng, en liten separat trappa bredvid den vanliga trappan som är lättare för hunden att gå i och inte minst är det vanligt med en hundkoja ute i trädgården.

Ett riktigt hundliv

Hundarna lever närmare oss människor än någonsin tidigare vilket har gjort att de praktiskt taget lever som oss människor också med allt vad det innebär. De sover i samma säng, har på sig regnjackor som matchar våra, får skor på tassarna och äter av vår mat. Det finns oändliga möjligheter att skämma bort hunden på: Högteknologiska hundkojor med egna läsplattor, löpband att springa på och godisautomater som kontrolleras med med hjälp av tassavtryck. I trädgården växlar hundarna mellan att ligga i en loungegrupp, ta det lugnt i en hängmatta specialbyggd för hundar och att chilla i den uppvärmda hundrastgården. Men det är viktigt att komma ihåg att en hund fortfarande är en hund, som egentligen inte bryr sig om vad den har för möbler så länge den får vara nära sin ägare. Det bästa man kan ge till sin vovve är alltså inte en massa presenter utan att tillbringa mycket tid tillsammans med lek och kel.

Relaterade inlägg

brittany-light