4 anledningar till att köpa spannmålsfritt hundfoder

Ett av de viktigaste besluten du kan fatta för din hunds hälsa är att välja rätt hundfoder. Ju mer hälsosam och näringsrik mat som hunden får i sig desto längre lever den med färre hälsokomplikationer. Även om du kan välja bland många olika sorters hundfoder på marknaden är det inget som slår spannmålsfritt hundfoder. Hos Hundshoppen.se hittar du ett brett sortiment av spannmålsfritt foder som är bra för din hunds känsliga mage och som bidrar till en allsidig kost. Här presenteras några viktiga fördelar med att mata din hund med spannmålsfritt hundfoder:

  • Friskare päls
  • Bättre hud
  • Bättre andedräkt
  • Mer energi

Det finns med andra ord en hel del fördelar både för ägaren och för hunden som gör att livet tillsammans blir både enklare och roligare. En frisk hund med gott om energi orkar ta sig an vardagen på ett helt annat sätt än en trött och orkeslös hund.

Satsa på spannmålsfritt foder

Om din hund har en matt och glanslös päls kan det bero på kosten. En del hundraser har också lättare att få hudåkommor som kliande exem, vilket kan bli bättre med ändrad kost. Att gå över till spannmålsfritt hundfoder kan ge snabba och synliga resultat på grund av de hälsosamma ingredienserna i fodret.

Förutom att förbättra pälsen kan spannmålsfritt hundfoder se till att hålla din hunds hud i gott skick. Det är särskilt hundar med tendens att få irriterad och torr hud som har nytta av att äta hundmat utan spannmål. I värsta fall kan spannmål orsaka långdragna infektioner och pälsförlust.

Spannmålsfritt foder kan också göra underverk när det gäller dålig andedräkt. Det du kanske inte visste är att det ofta beror på vad hunden äter. En kost som innehåller spannmål brukar lämna fler bakterier i mun och tänder än annan kost. Detta gör att det finns betydligt fler bakterier än vad som är vanligt i hundens mun och dessa kan orsaka dålig andedräkt. Den goda nyheten är att du kan bekämpa virus och bakterier genom att köpa spannmålsfritt hundfoder hos Hundshoppen.se. Glöm inte bort att också borsta hundens tänder emellanåt för en optimal andedräkt.

Problemet med billigt hundfoder är att det innehåller en hög halt av bearbetade spannmål och onaturliga tillsatser. Samtidigt saknas det tillräckligt med fiber. Detta leder till att din hund får i sig alltför snabb energi som kan orsaka instabila blodsockernivåer. Hunden känner sig kraftlös och slö. Lyckligtvis har inte spannmålsfria hundfoder det här problemet, utan gör din hund mer energisk under en längre tid. Med tanke på dessa fantastiska fördelar är det en god idé att göra din hund en tjänst och investera i spannmålsfritt hundfoder.

Relaterade inlägg

brittany-light