Tips för att få en bra valptid

Att ha en valp är en krävande tid eftersom hunden går igenom en stor förändring. Det är många praktiska saker att tänka på när du köper en hund. När du hämtar din kära hundvalp ska du tänka på att försäkra den direkt. På https://www.lassie.co/ kan du hitta en digital djurförsäkring som hjälper dig när nöden kräver det. Om du är intresserad av att teckna en försäkring kan du på https://www.lassie.co/ välja vilken typ av försäkring du vill ha. Det finns olika nivåer och du kan välja mellan mini, mellan och stor. Du kan även läsa på om hur du förebygger skador och sjukdomar på https://www.lassie.co/ om du är intresserad. Försäkringen belönar dig när din hund lever ett friskt liv.

Värna om valptiden

När du tar hand om valpens hälsa och hjälper den att få hälsosamma vanor skapar du grunden för en bra framtid tillsammans. Den första tiden finns det några bra saker som du kan göra för att de första veckorna tillsammans med valpen ska bli så bra som möjligt. Valptiden är krävande av dig som hundägare men även oerhört givande. Det är en enorm förändring när du kommer hem med valpen första gången. Du kan underlätta starten som hundägare genom att förbereda dig inför den stora dagen. Innan du hämtar hem din valp är det bra om du köper den viktigaste utrustningen som behövs. Det är även bra att valpsäkra ditt hem och om du har en trädgård. Ett tips är att ha kolla upp vart din lokala veterinär finns. Om du har familj är det bra om alla i hushållet är förberedda på valpens ankomst. När du hämtar valpen är det en bra idé att snabbt försöka förstå hundens rutiner och beteenden för att kunna upptäcka om något är fel i tid.

Gå en valpkurs

Det första dagarna och veckorna i sitt nya hem är avgörande för valpen. Under den första tiden ska du försöka skapa en stark och bra relation till hunden. Hjälp valpen att finna sig till rätta och presentera den för övriga familjen. Träning och lek är väldigt viktigt för att valpen ska utvecklas på ett hälsosamt sätt. En hundvalp som har tränats och är lydig har de bästa förutsättningarna för att bli en glad och harmonisk hund när den är vuxen. Det kan vara värt att gå på en valpkurs tillsammans med hunden för att öva på bland annat lydnad.

Relaterade inlägg

brittany-light